Vrijdag 9 november

Vandaag  ben ik begonnen met het verzinnen van een aantal vraagstukken, een lekker muziekje erbij en malen met die hersenen. De buren konden het gekraak boven de muziek uit horen en het deed nog net geen zeer.

Nu ben ik een creatief persoon, schijnt, en nu heeft een ander creatief persoon mij geleerd dat als ik zomaar ineens onder mijn werk, voetbal, gamen  of autorijden een ingeving krijg, ik deze ingevingen moet opschrijven. Dit probeer ik dan ook zo goed mogelijk alleen soms duurt zo’n brainwave 8 uur lang en zoveel papier heb ik niet.

Nu heb ik laatst zo’n brainwave gehad en heb ik een aantal a4’tjes vol gekalkt. Deze a4’tjes komen nu goed van pas, en ben ik aan het verwerken in mijn vraagstukken. Laat ik op de eerste plaats zeggen dat ik het erg lastig vind zo iets uit te werken(een oplosbaar probleempje noem ik dit). Je kan we een gedachte hebben maar is dat wel een goede?? Vraagstukken als pensioen, Europa, CAO’s, contracten, wetgeving, medezeggenschap en verantwoordelijkheid, ik heb helaas niet overal een antwoord op! Al zou ik dat natuurlijk wel willen.

Met het uitwerken stuit ik weer op nieuwe gedachte die mij zouden moeten helpen alleen die werken mij tegen, want gedachtes in gedachtes werken niet. CHAOS ten top. Tijd voor een potje Call of Duty en gewoon domweg schelden vloeken en tieren omdat ik niet kan winnen. Zo dat is verhelderend.

Ondertussen heb ik mijn netwerk ingeschakeld om mee te denken. Niet omdat ik wil dat hun gedachte naar voren moet komen maar puur om te sparren. Nou en, van sommige dingen heb ik gewoon weg te weinig kennis (het pensioen wijzigen en de gevolgen daarvan b.v.). Maar dit zijn denk ik wel goede vraagstukken.

Mijn inspiratie raakt op, en het gevoel van een brainwave heb ik ook niet meer. Maandag gaan we verder met het bedenken van vraagstukken. Tijd voor een rondje met de hond misschien helpt dat.

Maar wat wil ik nu met deze vraagstukken bereiken? Ik wil dat we nadenken over de oplossingen, de gevolgen, wie we daarvoor nodig hebben en wie niet, hoe we dat het snelst kunnen bereiken en wat we voor alternatieven hebben. Allemaal vragen vragen en nog is vragen. Ook al heb je niet over ieder onderwerp genoeg kennis en kunde in huis, schrijf het op, misschien is het wel de nieuwe auto waar we naar op zoek zijn.

Ik ben blij dat de volgende masterclasses al wat meer over de praktijk gaan. Propaganda praat heb ik nu wel genoeg gehoord en is niet bevoordelijk voor het bijsturen van mijn mening.

Zoals ik laatst ergens op schreef (volgens mij in mijn intro bij de van de vraagstukken). Het sociaalstelsel in Nederland is ziek, niet met 1 ziekte maar met een hele hoop. Nu kunnen wij niet al deze ziektes verdrijven en zullen we misschien wat bijwerkingen hebben van de dingen die we verzinnen, maar ik denk dat we ervoor gaan zorgen dat de flexibele markt in een acceptabele vorm wordt gegoten, en dat Nederland en misschien wel Europa daardoor minder ziek zijn, of zelfs nog beter gewoon genezen. De tijd zal het leren

Misschien dat we dan gewoon weer een zorg staat kunnen worden die voor elkaar op komt.

Zo nu heb ik aan het eind van dit blog ook nog wat aan de vraagstukken gedaan door ze alleen al op te schrijven.

Ik zie jullie de 17de geloof ik weer.

Tot dan groetjes Jeroen

Deel deze pagina

Moet je met een flexcontract ook een hypotheek kunnen krijgen?

Moet een zzp’er een uitkering krijgen als hij of zij ziek is?

Hoe bouw je als zelfstandige pensioen op?

Wie betaalt scholing als je steeds van baan wisselt en hoe zorgen we dat die wisselingen goed op elkaar aansluiten? 

Volg ons