FNV Jong en CNV Jongeren zijn de winnaars van de Ruggenberg Award 2015. De jongerenbonden ontvangen de ABU-prijs voor hun initiatief om ReflexLAB op te richten. Zij leveren daarmee een vernieuwende bijdrage aan het debat over flexibiliteit op de arbeidsmarkt.

Jurriën Koops, directeur ABU: “In ReflexLAB zijn 50 jongeren uitgedaagd om nieuwe ideeën te formuleren over flexibel werken en de arbeidsmarkt. Via masterclasses en sessies hebben zij een visie ontwikkeld op de toekomstige arbeidsmarkt in Nederland. De jongerenbonden hebben een platform ontwikkeld om een constructieve bijdrage te leveren aan het maatschappelijk debat over de invloed en rol van flexibel werk. Zij tonen lef om af te wijken van gebaande paden en nemen hun verantwoordelijkheid om in gesprek te gaan met maatschappelijke partners. De jury prijst de jongeren voor het initiatief, omdat het een arbeidsmarkt ondersteunt waarin flexibiliteit en zekerheid op een goede manier in evenwicht worden gebracht.”

Esther Crabbendam (FNV Jong) en Michiel Hietkamp (CNV Jongeren) namen de prijs (5.000 euro elk) in ontvangst. Zij vinden de award een mooie stimulans. De verraste prijswinnaars: “Jongeren gaan de uitdaging op de flexibele arbeidsmarkt aan. Wij vinden het belangrijk om met elkaar in dialoog te blijven, dus bijvoorbeeld ook met de ABU. Alleen op die manier ontstaat er een win-winsituatie”.

Deel deze pagina

Moet je met een flexcontract ook een hypotheek kunnen krijgen?

Moet een zzp’er een uitkering krijgen als hij of zij ziek is?

Hoe bouw je als zelfstandige pensioen op?

Wie betaalt scholing als je steeds van baan wisselt en hoe zorgen we dat die wisselingen goed op elkaar aansluiten? 

Volg ons