Goede avond, ik heb even niet zo veel te doen op mijn werk. We liggen af voor groot onderhoud. Waar we normaal met 8 man lopen (internetten), zijn we nu met 3 man. Normaal heb ik het wel drukker maar de aankomende weken even niet. Ik weet van voor en achter niet meer hoe ik op mijn stoel moet zitten, het is 18:30 en ik moet tot 23:30. Om de tijd te doden bezoek ik de website van het reflexlab, bekijk de foto’s en lees de blog’s en het nieuws.

18:35 ondertussen zijn de koekjes en mijn eten op, en ik bekijk nogmaals de website. Ik besluit naar de huiswerk pagina te gaan. Ik zie 3 stukken staan, 1 in het engels (pffff andere keer) 1 kort stuk en het boek van ABU. Het korte stuk is leuk om te lezen, een gedachte waar ik me in kan vinden....

Interne flexibiliteit, iets wat in mijn ogen best wel eens met duurzame inzetbaarheid gepaard kan gaan. Mensen binnen halen en omscholen en trainen naar andere functies binnen je bedrijf. Beginnen met flexibele contracten en eindigen met vast. Uit onderzoeken is ook gebleken dat mensen een 2de impuls krijgen door ander werk binnen de organisatie. Deze 2de impuls maakt  ze ook weer productiever en dan wordt je baas ook weer blij. En dat zware werk wat je doet op je 30ste hoef je dan ook niet meer te doen op je 60ste.

18:55 Ik begin aan het ABU boek. Zoals jullie misschien gemerkt hebben bij de eerste masterclass ben ik geen voorstander van uitzendbureau’s. Slavenhandel vind ik het, alleen dan op een moderne manier. Uitbuiters pur sang, alleen is de één netter dan de ander. Maar ik sta open voor flexibiliteit. Ik zie waarom het nodig is, nu alleen nog een manier waarbij het fair is en een level playing field ontstaat, maar ik dwaal af.

Het ABU boek. 3 regels ben ik onderweg op pagina 9. Mijn bloeddruk stijgt ik krijg het warm. Ketenpartners een open deur, het bedrijf waar ik voor werk, werkt al meer dan 200 jaar zo duhhhhh. Bij de totaaloplossingen begint mijn bloed kleine belletjes e vertonen, Totaaloplossingen zijn ook mogelijk zonder uitzendbureaus en detacherings bureau’s en ZZP’ers. Functieschalen en waardering van werk zijn oplossingen om uitbesteding tegen te gaan en werk te betalen naar de maatstaven die het waard is. Inderdaad een herziening in je cao, een grotere diversiteit aan functieschalen en mensen hoeven niet meer keihard te werken voor een klein salaris zonder goede secundaire arbeidsvoorwaarden, maar kunnen gewoon flexibel werken zonder dat er een bureau’s is wat geld uit de zak van de werkgever klopt. Flexibiliteit is een fact of life...... vandaar dat jongeren een vast contract willen. Zo ga ik verder, tot ik bij de volgende pagina kom. Deze lees ik niet.

Ik ben teleurgesteld.......... Ik heb teveel ervaringen met flexibiliteit dat ik misschien wel niet neutraal naar dit boek kan kijken.

De reden waarom ik me opgaf voor deze cursus is om op te komen voor de mensen die buiten de boot vallen door flexwerk, een compromis te vinden tussen vakbonden, werkgevers, uitzendbureau’s, de politiek en de mensen zelf, waarin flexibiliteit en zekerheid van werk en inkomen samen gaan. In de afgelopen weken heb ik me dan ook te vaak afgevraagd: wat is flexibiliteit?????

Flexibiliteit is heel breed dat weet ik nu, flexibiliteit is een trend, flexibiliteit is goed en slecht tegelijk, flexibiliteit is handhaving van regels en wetten, flexibiliteit is groot misschien wel te groot, maar ik ga met jullie mijn best doen er iets moois van te maken.

19:10 Ik ben klaar met schrijven, mijn bloeddruk is gezakt en ik moet lachen om wat ik heb geschreven. Ik zie hierin wie ik ben: een rooie rakker zoals ze dat noemen. Moeders je wordt bedankt voor deze eigenschap.

We gaan een nieuwe trend neerzetten.

Morgen ga ik het boek weer proberen te lezen. Prettig weekend.

Met vriendelijke groet,

Jeroen Brouwers

Deel deze pagina

Moet je met een flexcontract ook een hypotheek kunnen krijgen?

Moet een zzp’er een uitkering krijgen als hij of zij ziek is?

Hoe bouw je als zelfstandige pensioen op?

Wie betaalt scholing als je steeds van baan wisselt en hoe zorgen we dat die wisselingen goed op elkaar aansluiten? 

Volg ons