Op dinsdag 4 november presenteert De Burcht, Wetenschappelijk Bureau voor de Vakbeweging, het rapport ‘Flexibele arbeid: de rol van werkgevers’.  Het rapport is geschreven door Fabian Dekker en Paul de Beer en financieel mogelijk gemaakt door een bijdrage van de ABU.

Het rapport beschrijft de resultaten van een vergelijkend onderzoek naar flexibiliseringsstrategieën van vier verschillende bedrijven. Het gaat om twee bedrijven in de audiovisuele sector en twee transportondernemingen. Hoewel elk paar bedrijven op een vergelijkbare markt opereert, hebben de bedrijven verschillende personeelsstrategieën ten aanzien van de inzet van en investeringen in flexibel personeel. Het onderzoek gaat in op de achterliggende beweegredenen voor deze personeelsstrategieën en wat dit betekent voor bedrijf en werknemer.

ReflexLAB mag 5 kaarten weggeven! De eerste 5 aanmeldingen krijgen gratis toegang tot deze bijeenkomst. Mail snel naar info@reflexlab.nl of naar esther.dejong@fnvjong.nl.

De bijeenkomst vindt plaats in De Burcht (Henri Polaklaan 9 te Amsterdam) en duurt van 10.00 uur tot 12.00 uur. Het programma van de bijeenkomst is als volgt:

10.00:     Opening door Paul de Beer, directeur Wetenschappelijk Bureau voor de Vakbeweging
10.10:     Presentatie van de belangrijkste bevindingen door Fabian Dekker (Erasmus Universiteit Rotterdam)
10.40:     Commentaar op de publicatie door Ronald Dekker (Tilburg University)
11.00:     Discussie over de publicatie met Harry van de Kraats (AWVN), Jeroen Kleinveld (VTL, kenniscentrum voor transport en logistiek), Jos Teunen (GOC, kenniscentrum voor de creatieve industrie) en een vertegenwoordiger van de vakbeweging
12.00:     Afsluiting

 

Deel deze pagina

Moet je met een flexcontract ook een hypotheek kunnen krijgen?

Moet een zzp’er een uitkering krijgen als hij of zij ziek is?

Hoe bouw je als zelfstandige pensioen op?

Wie betaalt scholing als je steeds van baan wisselt en hoe zorgen we dat die wisselingen goed op elkaar aansluiten? 

Volg ons